klima93 Posted September 22 Share Posted September 22 Witam na forum wszystkich użytkowników. Od dłuższego czasu chodzi mi po głowie wrócenie do marki BMW. Seria 3 podoba mi się najbardziej. Miałem w swojej karierze E46 i e90. Wszystkie w dieslu 2.0. Do rzeczy więc. Czy z serią e9X jest tak źle i jeśli chodzi o silniki z większą pojemnością polecany jest tylko 3.0d? Znam przysłowie n jak nie kupuj ale E46 jest już leciwym autem i coraz ciężej znaleźć zadbany model. Wiem że po lifcie w e9X 3.0 ma bezpośredni wtrysk. Wtrysk bezpośredni odpada z miejsca. Podsumowując, czy jest silnik benzynowy który można polecić ? Auto będzie używane głównie w trasach ale roczny szacowany przebieg wynosił by coś w granicach 10k. Będę wdzięczny za porady ewentualnie jakieś linki do pomocnych treściwych tematów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klima93 Posted September 22 Author Share Posted September 22 Nie widzę opcji edycji tematu dlatego piszę pod pod postem. Poszukałem trochę i z tego co widzę najlepszym wyborem to n52b30. Może są użytkownicy lub mechanicy którzy mieli styczność z tym silnikiem i są w stanie powiedzieć czy awaryjność względem m54 to aż taka przepaść ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts